Продукти: (за 1 буркан)
• 1-2 дюли
• 6 с.л. захар
• 2-3 листенца индрише
Начин на приготвяне:
Подбираме зрели и ароматни дюли и ги нарязваме на парченца заедно с кората. Махаме семенната част. Насипваме ги в бурканите до 2/3 от обема им, наръсваме със захарта, слагаме индришето и наливаме чиста вода до гърлото на бурканите.
Затваряме херметически и стерилизираме 20 мин.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...