Продукти:
• 2 кг вишни
• 1 кг захар
• водка /ракия/
• карамфил, канела
Начин на приготвяне:
Изчистваме вишните от костилките и ги насипваме в трилитров буркан. Поръсваме захарта отгоре, добавяме няколко карамфилчета и канела. Завързваме гърлото на буркана с марля и го оставяме на слънце, докато захарта се стопи. Прецеждаме сока и го оставяме в хладилник.
Към вишните добавяме водка или ракия. На 2 л сок наливаме 1 л алкохол. След 15 дни прецеждаме вишните и към този сок прибавяме вишневия, който сме оставили в хладилник.
Наливаме вишновката в бутилки и оставяме да престои – колкото по-дълго, толкова по-приятен вкус придобива напитката.
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...