Продукти:
• 500 мл газирана вода
• 500 мл сладко червено вино
• 100 мл черешов /ягодов, малинов/ сироп
• 100 мл лимонов сок
• 100 г глюкоза
• 1 с.л. гренадин
• 1 мандарина
• 1 малък портокал
• 4 резена розов грейпфрут
• 1 ч.ч. дребни плодове без костилки /малини, горски ягоди, касис, боровинки/
• кокосови стърготини
• мента, лед
Начин на приготвяне:
Измиваме добре малината и портокала. Обелваме ги и ги нарязваме на кубченца заедно с грейпфрута. Заливаме с прясно отцедения лимонов сок. Оставяме цитрусите да престоят 30 мин на хладно.
Приготвяме смес от останалите продукти без плодчетата. С помощта на миксер разбиваме тази смес на пяна.
Навлажняваме стените на чашите за сервиране, потапяме ръбчетата им в кокосови стърготини и ги оставяме да изсъхнат. След това разпределяме цитрусовата смес по чашите и заливаме с приготвената пяна. Прибавяме кубчета лед и охладените във фризера дребни плодчета. Украсяваме с листенца от мента и поднасяме.
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...