05.12.2020 година
1564339898.swf
Р
ецепти за здраве
 3854 |  0 
Необичайни лекове срещу болката
Понякога болката идва внезапно, а се оказва, че в домашната аптечка нямаме нищо, за да я облекчим. Какво да правим в подобни ситуации? Опитът е показал, че за облекчение може да послужи нещо, което ни е под ръка.

Вестник вместо лекарство

Навлажнен сноп от стар вестник, поставен върху мястото на натъртването, действа не по-зле от компрес. А пояс от няколко слоя вестник създава по-добър комфорт за болките в кръста или за обадилия се изведнъж радикулит. За да се направи такъв компрес, трябва да се разстеле чаршаф на половината от площта му (по дългата страна) и да се застелят няколко слоя вестници. След това трябва да се покрие с втората половина на чаршафа и да се нагъне още един път по дължина, така че да се получи пояс с ширина 30-40 см. С. Снего се обвива ктръста и се приксрепва в свободния край. Този необикновен корсет облекчана значително болката. Препоръчва се да не сваля и през нощта.

Бутилка замества студения компрес

Полиетиленова бутилка от 1,5 л е много полезна, ако се наложи незабавно да поставите хладен компрес при падане, натъртване, травма на ставните връзки. Бутилката трябва да се напълни със студена вода. Ако е възможно, да се подържи малко във фризера или хладилната камера и истинският леден компрес е готов. Главното е преди употреба да се завие с плат.А ко кръстът и гърбът болят така че пострадалият не може дори да ходи, ще помогне същата ледена бутилка, само че напълнена с топла вода. Прави се просто упражнение: ляга се на пода, под гърба се поставя бутилката и болният започва да се пързаля по нея 15 мин всеки ден. Болката скоро ще премине.

Тоалетна хартия в ролята на бинт

Ако се нараните и нямате под ръка бинт, вместо него може да превържете раната с обикновена тоалетна хартия. Нагънете къс от лентата и обилно я напоете със слюнка. Залепете върху порязаното, докато спре да кърви. Когато изсъхне, тази хартиена превръзка може да се остави върху раната. Действа добре за затварянето й.

Крем за устни за напукани пети

Напуканите пети са неприятни. Опитайте да се избавите от тях с помощта на обикновен крем за устни. След вана краката се изтриват до сухо и петите се намазват обилно с крем за устни. На сутринта кремът се измива. Процедурата се повтаря 3-4 пъти.

Презерватив като … грейка

Ако спешно имате нужда от грейка, а не може да я намерите, направете си сами от … обикновен презерватив. Напълва се с гореща вода и внимателно се завързва. С подобна грейка наложете поразената част от тялото. Саморъчната грейка ще й отдаде своята целебна топлина не по-зле от истинската.
28.11.2011 г. / Снежана Кънева

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020