Кулинарни рецепти » Кисел от череши

 Кисел от череши

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 кг череши
• 4 с.л. нишесте /или брашно/
• захар на вкус
• ванилия /или канела/ за ароматизиране

Начин на приготвяне:

Измиваме черешите и ги почистваме от костилките. Сваряваме ги в 1,5 л вода и докато са още топли, ги претриваме през цедка.

Размиваме в малко вода нишестето /или брашното/ и го прибавяме към черешовия сок. Подслаждаме сместа със захар на вкус и слагаме да ври, докато се посгъсти.

Ароматизираме готовия кисел с канела или ванилия и още топъл го разсипваме в широки стъклени чашки.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало