Продукти: (за 10 кг)
• 6-7 кг зеле
• 2,5 кг моркови
• 3-5 едри резена от червено цвекло
• 4 лимона
• 300 г недозрели червени боровинки
• 2 дафинови листа
• 300 г сол
• 300 г захар
• 4 с.л. сироп от малини
• 3 вишневи листа
• 1 карамфилче
• 1 индийско орехче
• 3 щипки канела
• 1 щипка кориандър
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелето на ивички. Не белим ябълките, а отстраняваме само семенната част и дръжките, след което ги нарязваме на едри колелца. Морковите режем на ивици, а лимоните обелваме и нарязваме на четвъртинки. От индийското орехче настъргваме от всички страни, като го слагаме в този вид заедно със стърготините.
Подготвените продукти слагаме в голям съд и разбъркваме добре. Добавяме подправките, след което посипваме със сол и захар. След няколко часа напълваме бурканите, които покриваме с плат и оставяме на хладно място, докато премине ферментацията.
Приготвеното по този начин зеле е за бърза консумация.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...