Продукти:
• зелени домати
• лук, чесън, копър
• чубрица, целина, хрян
• листа от вишна, дюля, лоза или дрян
За маринатата:
• 5,5 л вода
• 1 ч.ч. оцет
• 250 г сол
Начин на приготвяне:
Нареждаме на дъното на бурканите нарязан лук, скълцан чесън, клончета копър и чубрица, нарязана целина, коренчета остърган и нацепен по дължина хрян.
Сваряваме марината от водата, оцета, солта и различните листа. Допълваме бурканите с домати и заливаме с марината. След 3-4 започваме да претакаме туршията – 4 пъти през 2 дни.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...