Кулинарни рецепти » Зрели краставици и червени чушки

 Зрели краставици и червени чушки

Продукти:

• 2 кг краставици
• 1 кг червени чушки „Капия”
• 1 с.л. синапено семе
• 1 л оцет
• съцветия от копър
• суха чубрица
• босилек, естрагон
• захар и сол на вкус

Начин на приготвяне:

Обелваме тънко краставиците, нарязваме ги по дължина на две, почистваме ги от семето и ги нарязваме напречно на по-едри парчета. Посоляваме и оставяме да пренощуват. Почистваме чушките от семената и ги нарязваме на малки парченца.

Поръсваме краставиците със синапено семе, естрагон, стрита чубрица и наситнен босилек. Смесваме ги с чушките и пълним буркани, на чието дъно сме сложили цветчета от копър. Отгоре също слагаме цвят от копър.

Възвираме оцета със захар и сол на вкус, изчакваме да изстине и заливаме туршията. Оставяме бурканите в хладно помещение за 1 седмица. След това отцеждаме саламурата, кипваме я на огъня и след като изстине, отново я наливаме в бурканите. Затваряме херметически, но не стерилизираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало