Продукти:
• 3 кг камби
• 2 кг бяло зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг моркови
• 1 глава карфиол
• 250 г сол
• 250 мл олио
• 2 ч.ч. оцет
• 8 г натриев бензоат
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчука на средно големи парчета. Карфиола накъсваме на розички. Смесваме и прибавяме оцета, олиото и натриевия бензоат. Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус.
Оставяме зеленчуците да престоят едно денонощие. След това пълним буркани, доливаме с вода и затваряме. Не стерилизираме.
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...