Продукти:
• 3 кг камби
• 2 кг бяло зеле
• 1 кг зелени доматчета
• 1 кг моркови
• 1 глава карфиол
• 250 г сол
• 250 мл олио
• 2 ч.ч. оцет
• 8 г натриев бензоат
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчука на средно големи парчета. Карфиола накъсваме на розички. Смесваме и прибавяме оцета, олиото и натриевия бензоат. Посоляваме и подправяме с черен пипер на вкус.
Оставяме зеленчуците да престоят едно денонощие. След това пълним буркани, доливаме с вода и затваряме. Не стерилизираме.
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...