Продукти:
• 5 кг жълти чушки
• 4 нектарини
• 5 вишневи листа
• 5 дюлеви листа
За саламурата:
• 8 л вода
• 1,6 л оцет /6%/
• 800 г сол
• 400 г захар
• 2 с.л. фина горчица
Начин на приготвяне:
Надупчваме чушките около дръжките с игла. Редим ги в подходящ съд, като между тях слагаме половинки от нектарините и листата.
Кипваме саламурата и докато е още гореща, заливаме чушките. Притискаме туршията с кръстачка и камък и съхраняваме на хладно.
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...
Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...