Продукти:
• 5 кг зеле
• 500 г моркови
• 3-4 червени пиперки
• 500 г зелени доматчета
• 180 г сол
• 1 глава целина с листата
Начин на приготвяне:
Нарязваме зелките на ивици. Морковите настъргваме, а останалите продукти режем на тънки филийки. Претриваме зелето със солта и го смесваме с останалите зеленчуци.
Редим сместа плътно в буркани и притискаме добре, така че да се покрие със собствения си сок. Първите няколко дни оставяме туршията при стайна температура – 20°С. После я прибираме на студено.
Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...