Продукти:
• 1 кг червено зеле
За маринатата:
• 100 мл оцет
• 100 мл вода
• 1 ч.л. сол
• 1 с.л. захар
• 10 зърна черен пипер
• 5 зрънца карамфил
• 1 дафинов лист
• 1 парченце канела
Начин на приготвяне:
Кипваме водата за маринатата и прибавяме подправките – сол, черен пипер, карамфил, дафинов лист, канела, захар. След това дръпваме съда от огъня и добавяме оцета.
Зелето нарязваме на тесни ивички, нареждаме в стъклени буркани и заливаме с охладената марината Зелето е готово след 10-15 дни.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...