Продукти:
• 10 кг здрави червени домати
• лозови листа
• 10 л вода
• 500 г сол
Начин на приготвяне:
Избираме домати с дръжки и ги набождаме с игла на няколко места. Нареждаме ги в буркани с дръжките нагоре като между тях слагаме лозови листа.
Притискаме с кръстачка и с чист речен камък и заливаме със саламура, приготвена от вода и сол, която да ги покрива 10-15 см. Съхраняваме на тъмно и хладно място.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...