Кулинарни рецепти » Червени домати в саламура

 Червени домати в саламура

Продукти:

• 10 кг здрави червени домати
• лозови листа
• 10 л вода
• 500 г сол

Начин на приготвяне:

Избираме домати с дръжки и ги набождаме с игла на няколко места. Нареждаме ги в буркани с дръжките нагоре като между тях слагаме лозови листа.

Притискаме с кръстачка и с чист речен камък и заливаме със саламура, приготвена от вода и сол, която да ги покрива 10-15 см. Съхраняваме на тъмно и хладно място.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Начало