Кулинарни рецепти » Хрупкави камби

 Хрупкави камби

Продукти:

• 5 кг червени или зелени камби
• 1 кг моркови
• 2 глави карфиол
• 1 глава целина
• 5-6 глави чесън
• 7 ч. ч. вода
• 5 ч, ч. оцет
• 1 ч. ч. сол
• 1 ч. ч. захар
• 1 ч. ч. олио
• 20 зърна черен пипер
• 10-15 зърна бахар
• 10 дафинови листа

Начин на приготвяне:

Измиваме чушките, махаме семките и ги нарязваме на по-едри парчета. Остъргваме морковите и ги режем на колелца, карфиола - на розички, а обелената целина - на кубчета. Смесваме зеленчуците и прибавяме обелените и нарязани на по-едри парченца скилидки чесън.

Пълним бурканите с тази и ги заливаме с вряла марината, приготвена от изброените по-горе продукти. Затваряме бурканите херметически и ги обръщаме с гърлата надолу. Не стерилизираме.

Автор: Цветанка Янкова

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало