Кулинарни рецепти » Туршия от лозови листа

 Туршия от лозови листа

Продукти:

• 3 кг лозови листа от сортовете Памид или Отел

За саламурата:

• 150 г сол
• 400 мл вода

Начин на приготвяне:

Почистваме листата от дръжките и ги накисваме за 1-2 часа в студена вода. Изплакваме ги, разпределяме ги на кубчета по 30-40 и ги попарваме 4-5 мин в кипяща вода.

Охлаждаме и ги нареждаме плътно в буркани, като притискаме, за да излезе въздухът. Между листата ръсим сол – на 1 кг попарени листа поръсваме 120 г сол.

Щом бурканите се напълнят, притискаме отгоре с тежест и заливаме с преварена и охладена саламура, приготвена от посочените продукти.

Ферментацията продължава 2 седмици, като през това време доливаме саламура, приготвена от 1 л вода и 70 г сол.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало