Продукти:
• 1 кг вишни
• 1,25 кг захар
• 1 ч.л. лимонена киселина
Начин на приготвяне:
Изчистваме плода от костилките като внимаваме да не го нараним.
В съда, в който ще варим сладкото, нареждаме ред вишни, ред захар и оставяме да престои едно денонощие. Докато варим сладкото потупваме пяната с решетеста лъжица, за да не прелее. След като се уверим, че сиропът е готов, добавяме лимонената киселина и след 2 мин сваляме съда от огъня.
Разклащаме съда, за да се събере пяната в средата, отпенваме и след като изстине насипваме сладкото в буркани. Затваряме бурканите след едно денонощие. Съхраняваме ги на сухо и хладно място.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...