Продукти:
• 100 г краве масло
• 100 г захар
• 2 яйца
• 4 с.л. прясно мляко
• 500 г брашно
• 1 бакпулвер
• 1 к.ч. олио
• 1 ванилия
• пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбиваме захарта, маслото и яйцата на пяна. Прибавяме млякото и пресятото с бакпулвера брашно. Омесваме меко тесто, което разточваме върху набрашнена маса на правоъгълна кора с дебелина 5 мм.
Изрязваме от кората ленти с дължина 10 см и ширина 2 см. Връзваме ги на фльонги и ги пържим в кипящото олио до златисто оцветяване. Отцеждаме ги върху сито, поръсваме ги обилно със смесената с ванилията пудра захар и ги поднасяме топли.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...