Кулинарни рецепти » Пърженки с тиква и извара

 Пърженки с тиква и извара

Продукти:

• 200 г брашно
• 600 г бяла тиква
• 400 г извара
• 250 мл прясно мляко
• 3 яйца
• 80 г пудра захар
• 1 щипка сода бикарбонат
• 1 ванилия
• 150 г свинска мас
• сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме или задушаваме обелената и почистена от семките тиква. Прибавяме млякото и стритата извара и омесваме.

Щом сместа да изстине, прибавяме разбитите яйца, пресятото със содата брашно, солта и половината от захарта. Омесваме гладко тесто и го разточваме на тънка кора.

Изрязваме от кората правоъгълници и ги пържим в сгорещената свинска мас. Отцеждаме хубаво готовите пърженки и ги поръсваме с останалата захар, размесена с ванилията.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало