Кулинарни рецепти » Рози

 Рози

Продукти:

• 4 яйца
• 350 г брашно
• 1 с.л. ром
• 1 ч.л. сол
• дребни плодчета от конфитюр
• пудра захар за поръсване
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Разбиваме 3 яйца и прибавяме към тях солта, брашното и рома. Омесваме средно твърдо тесто и го разточваме на кори с дебелина 2-3 мм.

От корите изрязваме кръгчета с три различни диаметра /по равен брой от всеки вид/. После с разбитото четвърто яйце слепваме по три кръгчета /голямо, средно и малко/. Притискаме ги с пръст или точилка и след това правим на 2 см от центъра по няколко радиални разреза, така че да имитираме розови листенца.

Пускаме розичките в сгорещената мазнина с малкото кръгче надоло. След като се изпържат от едната страна, обръщаме розичките и ги пържим и от другата страна. Отцеждаме изпържените розички, поръсваме ги с пудра захар и в средата на всяка розичка слагаме плодче от конфитюра.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало