Продукти: (за 4 порции)
• 1 говежда опашка
• 2-3 моркова
• 2 глави лук
• 1 парче целина
• 1 гулия
• 1 ч.л. червен пипер
• 2-3 с.л. брашно
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.л. оцет или лимонов сок
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите, лука, гулията и целината на дребно.
Нарязваме говеждата опашка на малки парченца. Посоляваме, поръсваме с червения пипер, овалваме ги в брашното и ги пържим в сгорещената мазнина до зачервяване.
След това наливаме гореща вода /или телешки бульон/ и варим на умерен огън. Когато супата заври, прибавяме ситно нарязания зеленчук, посоляваме на вкус, подправяме с оцета и варим още 10 мин.
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...