Продукти:
• 20 г мая
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 1 ч.ч. олио
• 1 к.ч.захар
• 2 яйца
• 2-3 ч.ч. брашно
• 300 г смлени орехи
• канела, сол
Начин на приготвяне:
Размиваме маята с малко вода и 1/2 ч.л. сол. Прибавяме хладкото мляко, олиото, захарта, яйцата и брашно, колкото да замесим меко тесто. Разделяме тестото на 20 топчици, които разточваме на питки с размерите на десертна чинийка. Разрязваме всяка питка радиално на 6 или 8 триъгълника.
В широката част на всеки триъгълник слагаме по 1 ч.л. орехова плънка, приготвена от смлените орехи, подсладени на вкус, ароматизирани с канела и навлажнени с прясно мляко или вода.
Увиваме от триъгълниците кифлички, нареждаме ги в намаслена тавичка и печем в умерено силна фурна. Още горещи овалваме кифлите в пудра захар.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...