Кулинарни рецепти » Сиропирани кифлички

 Сиропирани кифлички

Продукти:

• 750 г брашно
• 150 мл олио
• 300 мл прясно мляко
• 20 г мая
• 1 с.л. захар
• 1 щипка сол
• захар за овалване

За плънката:

• 1 ч.ч. смлени орехови ядки
• 1 к.ч. захар

За сиропа:

• 200 г захар
• 200 мл вода

Начин на приготвяне:

Разбъркваме маята в част от млякото, заедно със захарта и солта. Оставяме маята да втаса. След това прибавяме останалото мляко, олиото и брашното. Замесваме тесто, което разточваме на кора с дебелина 5 мм.

Изрязваме от кората квадрати, в които слагаме по малко от орехите, смесени със захарта. Завиваме краищата на квадратите и ги слепваме. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги оставяме да втасат. След това ги печем в умерено загрята фурна.

Изчакваме готовите кифлички да изстинат и ги заливаме с горещ захарен сироп. Накрая овалваме кифличките в захарта.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул – фрикасе

Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало