Продукти:
• 500 г козуначено тесто
• 1 ч.ч. гъст мармалад
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 к.ч. кристална захар
• 1 к.ч. ситно нарязани бадеми
Начин на приготвяне:
От втасалото козуначено тесто късаме топчета с големината на яйце. Овалваме ги с ръка и правим в средата им вдлъбнатина, в която слагаме по 1 ч.л. от мармалада. Притискаме тестото така, че плънката да остане в средата му.
Нареждаме бухтите на разстояние в намаслена тавичка, намазваме ги с маслото, за да не се слепят и ги оставяме половин час да втасват.
След това ги намазваме с яйцето, което сме разбили с малко вода. Поръсваме ги със захарта и ситно нарязаните бадеми и ги изпичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...