Кулинарни рецепти » Еклери с желатинов крем

 Еклери с желатинов крем

Продукти:

• 1 ч.ч. брашно
• половин пакетче краве масло
• 1 щипка сол
• 4 яйца
• настъргана лимонова кора
• 1 равна ч.л. бакпулвер

За крема:

• 4 яйца
• 100 г захар
• 4 с.л. желатин
• 1 ч.ч. сметана

Начин на приготвяне:

Кипваме 250 мл вода и прибавяме солта и маслото. Разбъркваме добре и слагаме наведнъж брашното, като енергично разбъркваме. Подгряваме отново и изсипваме топлата смес в друг съд. При непрекъснато бъркане прибавяме едно след друго яйцата и настърганата лимонова кора. Накрая слагаме бакпулвера и месим, докато получим гладко лъскаво тесто.

С помощта на шприц оформяме еклери в намаслена и набрашнена тава. Печем в предварително загрята фурна при температура 200°С.

На водна баня разтваряме желатина в 1 к.ч. вода. Прибавяме го към жълтъците, които сме разбили заедно със захарта. Внимателно съединяваме с разбитите на сняг белтъци.


Изваждаме готовите еклери от фурната и веднага с остър нож ги разрязваме по дължина. Оставяме ги да изстинат и след това ги пълним с приготвения крем.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало