Кулинарни рецепти » Кифлички с халва и сусамено семе

 Кифлички с халва и сусамено семе

Продукти:

• 3 ч.ч. захар
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 ч.ч. натрошена халва
• 1 ч.ч. кокосова мазнина или олио
• 1 лимон
• 5 яйц
• мая, колкото кибритена кутийка
• 1-2 ч.ч. брашно
• сусам

Начин на приготвяне:

Разбъркваме маята с малко мляко и брашно, за да получим рядка кашичка, която оставяме да шупне. Когато втаса, разбъркваме на няколко пъти. Разбиваме яйцата със захарта чрез кухненска тел. Добавяме настърганата кора от лимона, месим продуктите, топейки постоянно ръцете си в мазнината, като трябва да получим меко тесто. Оставяме го да втаса.

Късаме от тестото топки и всяка разточваме на кора, около 3 мм с диаметър около 26-28 см. Режем всяка на няколко парченца, в които слагаме халва по избор, може да е от грис, фъстъчена с брашно, ядкова, тахан или нуга. Навиваме кифлички, мажем отгоре с яйце, посипваме обилно със сусам и печем до готовност.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Начало