Кулинарни рецепти » Пирожки със скариди

 Пирожки със скариди

Продукти: (за 4 порции)

• 3 разточени кори от готово тесто
• 4 с.л. краве масло
• 1 ч.л. олио
• 1 средно голяма глава лук
• 1 1/2 ч.л. къри
• 100 г лютеница
• 12 сурови, обелени кралски скариди
• 1 малка ябълка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 190°С.

Разтопяваме 3 с.л. масло и намазваме едната кора. Похлупваме я с втората, пак намазняваме и слагаме третата и пак я мажем. Нарязваме корите на квадрати със страна 10 см. Подреждаме квадратчетата в тавата на малко разстояние едно от друго. Притискаме леко всяко квадратче, така че да се получи вдлъбнатинка. Печем ги 8-10 мин. до поруменяване. Оставяме ги да поизстинат и ги подреждаме в чиния за сервиране.

В тиган загряваме останалото масло и олиото, задушаваме настъргания лук, прибавяме лютеницата, кърито, скаридите и разбъркваме добре. Оставяме всичко на котлона 2 мин като периодично бъркаме. Разпределяме този пълнеж по корите, наръсваме с настъргана ябълка и магданоз и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало