Кулинарни рецепти » Словенски кифлички

 Словенски кифлички

Продукти:

• 140 г краве масло
• 150 г брашно
• 4 жълтъка

За пълнежа:

• 4 белтъка
• 150 г захар
• 140 г смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото. Прибавяме един по един жълтъците. Замесваме тесто, от което правим топчета колкото орех. Оставяме ги да престоят 2 часа на студено. През това време разбиваме белтъците със захарта и прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме сместа.

Вземаме престоялите топчета, разплескваме ги, разпределяме върху тях плънката и ги завиваме на топки. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. Овалваме опечените топчета в пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Начало