Кулинарни рецепти » Словенски кифлички

 Словенски кифлички

Продукти:

• 140 г краве масло
• 150 г брашно
• 4 жълтъка

За пълнежа:

• 4 белтъка
• 150 г захар
• 140 г смлени орехови ядки

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното с маслото. Прибавяме един по един жълтъците. Замесваме тесто, от което правим топчета колкото орех. Оставяме ги да престоят 2 часа на студено. През това време разбиваме белтъците със захарта и прибавяме смлените орехови ядки. Разбъркваме сместа.

Вземаме престоялите топчета, разплескваме ги, разпределяме върху тях плънката и ги завиваме на топки. Нареждаме ги в намаслена тавичка и ги печем в умерена фурна. Овалваме опечените топчета в пудра захар.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало