Продукти:
• 150 г брашно
• половин пакетче краве масло
• 4 яйца
• 2 ч.л. захар
• 250 мл вода
• сол
За крема:
• 200 г сметана
• 50 г захар
• 2 ванилии
За шоколадина:
• 250 г шоколад
• 40 г краве масло
• 1 ч.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
В тенджера се слагат водата, захарта, маслото на парченца и солта и тенжерата се поставя на огъня. Щом сместа заври, се снема от огъня, изсипва се на един път брашното, като се бърка енергично с лъжица, докато тестото придобие форма на топка, която се отделя от тенджерата /ако тестото остане меко, може да се задуши за няколко минути на слаб огън/. След това се прибавят предварително разбитите яйца и се бърка, докато тестото стане гъсто и гладко.
С помощта на чаена лъжичка от тестото се вземат топчета, които се нареждат в леко намазана с мазнина тавички. Еклерите се пекат в гореща фурна, докато бухнат и станат златисти.
Оставят се да изстинат и на всеки еклер се прави разрез от едната страна, откъдето се пълни с крем, направен от разбитата със захарта и ванилията сметана. Напълнените еклери се нареждат в чиния и се заливат с хладък шоколадин, приготвен от разтопения шоколад, маслото и млякото.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...