Кулинарни рецепти » Супа от маруля

 Супа от маруля
/Франция/

Продукти: (за 4 порции)

• 2 марули
• 80 г краве масло
• 50 г брашно
• 4 ч.ч. прясно мляко
• 1 щипка захар
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Попарваме марулите 1 мин във вряща подсолена вода и ги отцеждаме. Нарязваме ги на ивички и ги изпържваме в 30 г разтопено масло.

Приготвяме бешамел от останалото разтопено масло, брашното, 1 ч.ч. мляко, захарта и сол на вкус. Заливаме изпържената маруля със соса, захлупваме и варим на тих огън.

Когато марулята омекне, пресоваме, наливаме останалото мляко и притопляме на огъня. Непосредствено преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Торта Принцеса

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало