Продукти: (за 5-6 порции)
• 50 г леща
• 1-2 с.л. олио
• 1/2 с.л. брашно
• 1/2 с.л. грис
• 250 мл прясно мляко
• 4 филии по-стар бял хляб
• 50 г краве масло
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Изчистената и измита леща заливаме с 300 мл подсолена вода, сваряваме и пасираме.
Сгорещяваме маслото и пържим до поруменяване брашното, а после и гриса. Наливаме прясното мляко, разбъркваме и изсипваме запръжката при лещата. Подправяме с черен пипер и оставяме супата да клокне на котлона.
Нарязваме хляба на кубчета и ги изпържваме в маслото. Гарнираме с тях лещата.
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...