Кулинарни рецепти » Шопска супа

 Шопска супа

Продукти: (за 4 порции)

• 2 глави целина
• 1-2 с.л. олио
• 1 1/2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. кисело мляко
• 2 жълтъка
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме целината и я настъргваме. Прибавяме олиото, посоляваме и задушаваме на слаб огън, докато омекне. Наливаме 4-5 ч.ч. вряла вода, посоляваме и оставяме супата да уври.

Преди да отстраним от огъня наливаме прясното мляко. Застройваме готовата супа с жълтъците, разбити с 1 к.ч. кисело мляко.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало