Продукти:
• 1 пакет готово бутер тесто
• 1 яйце
• 300 г моркови
• 100 г зелен фасул
• 20-25 главички брюкселско зеле
• 1-2 с.л. олио
• 2 с.л. соев сос
• черен пипер, магданоз,сол
Начин на приготвяне:
Приготвяме си метални фунуйки, като от твърдо алуминиево фолио изрязваме правоъгълници с размери 8/12 см и го навиваме на фунийки. Разстиламе тестото и го нарязваме на правоъгълници със същите размери. Навиваме правоъгълниците около фунийките от фолио, като залепваме краищата и кантовете им с отделения белтък. Отгоре намазваме фунийките с разбития с малко вода жълтък. Печем ги около 20 мин при температура 180°С.
Нарязваме фасула и морковите на ивички и ги задушаваме около 5 мин в сгорещеното олио. Прибавяме соевия сос и свареното и пасирано брюкселското зеле. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и отстраняваме от огъня. Разбъркваме и пълним изпечените фунийки с така приготвената смес. Поръсваме отгоре със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...