Продукти: (за 6 порции)
• 2 ч.ч. леща
• 2 л зеленчуков бульон или подсолена вода
• 1 глава лук
• 3-4 скилидки чесън
• 1 домат
• 40 г краве масло
• 1 лимон
• кимион, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме лещата. Обелваме домата и го настъргваме на едро ренде. Нарязваме чесъна и лука на малки кубчета. Кипваме бульона на огъня, прибавяме лещата, домата, лука и чесъна. Варим на умерен огън, докато лещата омекне.
След това пасираме супата и подправяме с разтопеното масло, лимоновия сок, кимион и черен пипер.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...