Продукти: (за 4-5 порции)
• 1 бяла риба
• 1 морков
• 1 парче зеле
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 картофа
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме и нарязваме месото на малки късчета.
Варим целината, моркова, картофите, магданозения корен, зелето и лука в 1 л подсолена вода, докато омекнат. Пасираме зарзавата и го връщаме отново в супата.
Приготвяме запръжка от маслото и брашното и застройваме супата.
Накрая прибавяме рибеното месо и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...