Кулинарни рецепти » Пасирана супа от бяла риба

 Пасирана супа от бяла риба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 1 бяла риба
• 1 морков
• 1 парче зеле
• половин глава целина
• 1 корен магданоз
• 2-3 картофа
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 1 с.л. брашно
• магданоз, черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибата в леко подсолена вода, обезкостяваме и нарязваме месото на малки късчета.

Варим целината, моркова, картофите, магданозения корен, зелето и лука в 1 л подсолена вода, докато омекнат. Пасираме зарзавата и го връщаме отново в супата.

Приготвяме запръжка от маслото и брашното и застройваме супата.

Накрая прибавяме рибеното месо и отстраняваме от огъня. Поднасяме супата, поръсена с черен пипер и със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало