Продукти: (за 4 порции)
• 4 картофа
• 250-300 г къдраво зеле
• 2 кренвирша
• 1 глава лук
• 3-4 с.л. разтопено краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме картофите и лука на едри парчета, а зелето нарязваме на ивички. Заливаме с 1,5 л подсолена вода и варим на умерен огън.
Изваждаме сварените картофи и лука и ги размачкваме на пюре. Връщаме ги в супата. Когато кипне отново, прибавяме разтопеното масло и нарязаните на кръгчета кренвирши. Поръсваме с черен пипер и варим още 5-6 мин.
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...