Кулинарни рецепти » Супа от аспержи с кашкавал

 Супа от аспержи с кашкавал

Продукти: (за 6 порции)

• 250 г аспержи
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. брашно
• 200 г кашкавал
• 1 яйце
• сокът от половин лимон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Киснем нарязаните на малки парченца аспержи около 1 ч в студена вода, за да отстраним горчивината им. Изплакваме, заливаме ги с 1,5 л студена подсолена вода и варим, докато омекнат добре. Пасираме ги още горещи и ги връщаме в бульона.

Правим светла запръжка от олиото и брашното и я сипваме в супата. Подправяме с черен пипер и варим още 10 мин. Изчакваме супата да изстине и застройваме с лимоновия сок и разбитото яйце.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Начало