Продукти: (за 4-5 порции)
• 500 г млади тиквички
• половин глава лук
• 1 яйце
• 1 ч.л. брашно
• 1 с.л. краве масло
• копър, черен пипер, сол
• кисело мляко
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на по-едри парчета. Прибавяме лука, заливаме с 2 ч.ч. вода, посоляваме и варим на тих огън, докато тиквичките омекнат. Претриваме ги през сито и ги връщаме в супата.
Приготвяме запръжка от маслото и брашното и застройваме с нея супата. Разреждаме до желаната гъстота с вода или със зеленчуков бульон и варим още 4-5 мин на тих огън. Отстраняваме от огъня и застройваме с яйцето, което сме разбили с малко кисело мляко.
Преди поднасяне поръсваме с черен пипер и ситно нарязан копър.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...