Кулинарни рецепти » Рибни палачинки

 Рибни палачинки

Продукти: (за 5 порции)

• 250 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 морков
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме рибното филе в подсолена вода заедно с моркова и предварително запечената глава лук, след което го изваждаме и накълцваме на ситно.

От яйцата брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто, към което прибавяме ситно накълцаната риба, черен пипер и сол на вкус. От приготвената смес изпържваме палачинки, които поднасяме с резенчета лимон.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Начало