Продукти: (за 5 порции)
• 250 г рибно филе
• 1 глава лук
• 1 морков
• 4 яйца
• 1 ч.ч. брашно
• 2 ч.ч. прясно мляко
• половин пакетче краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме рибното филе в подсолена вода заедно с моркова и предварително запечената глава лук, след което го изваждаме и накълцваме на ситно.
От яйцата брашното и млякото приготвяме рядко палачинково тесто, към което прибавяме ситно накълцаната риба, черен пипер и сол на вкус. От приготвената смес изпържваме палачинки, които поднасяме с резенчета лимон.
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...