Продукти: (за 4 порции)
• 600 г говеждо месо от предната част
• 2 глави лук
• 50 г свинска мас
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. бульон
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разтопяваме маста и задушаваме в нея ситно нарязания лук до златист цвят. Прибавяме месото, което предварително сме нарязали на кубчета /по 5-6 за всяка порция/, задушаваме леко и заливаме с бульона. Посоляваме ястието, поръсваме го с черен пипер и задушаваме на слаб огън до омекване на месото.
Прибавяме препеченото до златисто брашно, за да сгъстим соса, и задушаваме още 5-6 мин.
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...