Кулинарни рецепти » Кайма в пикантен сос

 Кайма в пикантен сос

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г свинска кайма от плешката
• 4 с.л. олио
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 1 ч.ч. доматен сок
• черен пипер, кимион, сол

Начин на приготвяне:

В сгорещената мазнина задушаваме каймата и ситно нарязания лук, като непрекъснато бъркаме с вилица, докато каймата се раздроби на топчета.

Прибавяме доматения сок, ситно нарязания чесън, кимион, черен пипер и сол на вкус. Захлупваме и задушаваме около 20 мин на тих огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало