Кулинарни рецепти » Агнешко горски гювеч

 Агнешко горски гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 750 г агнешко месо /овнешко или телешко/
• 100 г краве масло
• 150 г лук
• 300 г домати
• 250 г пресни гъби
• 200 г чушки
• 2 люти чушлета
• 60 г ориз
• 1 глава чесън
• 2 стръкчета чубрица
• копър, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и измиваме месото. Подсушаваме, нарязваме го на парчета и задушаваме заедно със ситно нарязания лук на слаб огън в мазнината и малко вода. След 5-6 мин прибавяме обелените и настъргани домати.

След още 20 мин прибавяме гъбите, които предварително сме почистили, измили, подсушили и нарязали на тънки ивички. Прибавяме също така нарязаните чушки и люти чушлета, както и обелените скилидки чесън. Посоляваме, заливаме с топла вода, прехвърляме ястието в пръстен гювеч и варим на слаб огън.

В края на варенето прибавяме почистения, измит и отцеден ориз и останалите домати, нарязани на кръгчета. Поръсваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Начало