Кулинарни рецепти » Варено свинско месо

 Варено свинско месо
/Германия/

Продукти: (за 7-8 порции)

• 1,5 кг свинско месо откъм корема
• 2 връзки корени за супа
• 2 глави лук
• 10 картофа
• половин зелка
• ким
• черен пипер, сол
• сок от кисело зеле

Начин на приготвяне:

Отделяме от месото кожичката и подкожната сланина. Нарязваме останалото месо на дребни хапки, слагаме ги в емайлиран съд заедно със ситно нарязаните корени, лука и зелето, също ситно нарязани, заливаме с малко зелев сок, поръсваме с ким и черен пипер, притискаме с порцеланова чиния и оставяме на хладно за 1 нощ.

На другия ден подгряваме бавно сместа и я сваряваме на тих огън. Двадесет минути преди да отстраним от огъня, прибавяме едро нарязаните картофи.

След като отстраним от огъня, прецеждаме бульона, подправяме го с малко горчица, сгъстяваме по желание с размито във вода брашно и кипваме. Заливаме с горещия бульон разпределените по порции месо и зеленчуци.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало