Кулинарни рецепти » Шкембе яхния

 Шкембе яхния

Продукти: (за 5 порции)

• 500 г варено шкембе
• 2 к.ч. олио
• 1 кг лук
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно 1 глава лук и я задушаваме в 1/4 от олиото до омекване. Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер, разбъркваме и заливаме с гореща вода.

След като сосът заври, прибавяме нарязаното на ивички шкембе, останалия лук, нарязан на кръгчета и запържен в останалата мазнина, виното, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.

След малко добавяме нарязаните на дребно домати и половината от ситно нарязания магданоз. Печем около 10 мин в умерена фурна и разпределяме ястието в затоплени чинии. Поръсваме с останалия магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало