Продукти: (за 5 порции)
• 500 г варено шкембе
• 2 к.ч. олио
• 1 кг лук
• половин буркан стерилизирани домати
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 с.л. брашно
• 1 к.ч. вино
• 1 к.ч. оцет
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на дребно 1 глава лук и я задушаваме в 1/4 от олиото до омекване. Добавяме доматеното пюре, брашното и червения пипер, разбъркваме и заливаме с гореща вода.
След като сосът заври, прибавяме нарязаното на ивички шкембе, останалия лук, нарязан на кръгчета и запържен в останалата мазнина, виното, черния пипер, дафиновия лист и сол на вкус.
След малко добавяме нарязаните на дребно домати и половината от ситно нарязания магданоз. Печем около 10 мин в умерена фурна и разпределяме ястието в затоплени чинии. Поръсваме с останалия магданоз.
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...