Кулинарни рецепти » Задушена наденица в доматен сос

 Задушена наденица в доматен сос

Продукти: (за 2 порции)

• 200-300 г ловджийска или македонска наденица
• 2-3 с.л. мазнина за пържене
• 1 ч.ч. доматен сок
• 1 глава лук
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• 1 с.л. ром или коняк
• 1 бучка краве масло
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и леко го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме нарязаната на парчета наденица, запържваме, заливаме с доматен сок и кипваме заедно с черния пипер и дафиновия лист.

Прибавяме се брашното, размито в студена вода, и чесъна. След 5-6 мин отстраняваме от огъня, заливаме с коняка и похлупваме плътно с капак. Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз и парченца масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало