Кулинарни рецепти » Праз с шунка

 Праз с шунка

Продукти:

• 1 кг праз
• 250 г шунка
• 150 г кашкавал
• 150 мл прясно мляко
• 1 яйце
• сол

Начин на приготвяне:

Обелваме праза и го нарязваме на малки парченца, които пущаме в кипяща подсолена вода. Варим десетина минути и след това отцеждаме. Нарязваме шунката на малки кубчета.

Нареждаме парчетата праз в намаслена тавичка и разстиламе шунката върху тях. Покриваме с тънки филийки кашкавал и заливаме с яйцето, което сме разбили с млякото и сол на вкус. Печем 25 мин. в силна фурна.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Начало