Продукти: (за 4 порции)
• 5 патладжана
• 500 г сурова наденица
• 3 глави лук
• 1-2 с.л. ситно нарязан магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 1 филия сух бял хляб
• 1-2 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Обелваме два от патладжаните и ги нарязваме на съвсем малки кубчета, които посоляваме е оставяме да се отцедят от горчивия сок. Останалите падладжани нарязваме на филийки, дебели около 5 мм, посоляваме ги и също ги оставяме да се отцеждат.
Нарязваме лука на ситно, смесваме го със ситно нарязаните магданоз и чесън и го запържваме в 2 с.л. олио. Прибавяме нарязаните на малки кубченца патладжани /като предварително ги изстискваме/. Позапържваме и тях, след което прибавяме каймата от наденицата, накиснатия и отцеден хляб и подправките. Разбъркваме всичко много добре.
Овалваме в брашното нарязаните на филийки патладжани и ги изпържваме в останалата мазнина, след което ги оставяме да се отцедят.
Затопляме фурната до 180°С. Натъркваме дъното на малка тавичка с чесън и я намазваме с олио. Слагаме дафиновия лист и нареждаме една до друга изпържени патладжанени филийки. Нареждаме филийки и покрай стените на тавичката. Разстиламе вътре приготвената смес и покриваме с останалите патладжани. Печем около 30 мин в умерена фурна.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...