Продукти: (за 4 порции)
• 300 г сарфалади
• 500 г картофи
• 100 г краве масло
• 1-2 глави лук
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме картофите, обелваме ги и ги нарязваме на филийки, кото посоляваме на вкус. Нарязваме сарфаладите на кръгчета.
В намаслена тавичка нареждаме ред картофи, ред картофи и така, докато свършат продуктите. Последният ред трябва да е от картофи.
Разстиламе отгоре ситно нарязания лук, поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз, заливаме с 1 ч.ч. топла вода и печем 20-30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...