Продукти: (за 5 порции)
• 400 г сарфалади
• 100 г кашкавал
• 50 г пушени гърди
• 100 г гъби
• 3 яйца
• 150 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 5 домата
• магаданоз, сол
Начин на приготвяне:
От долната част на всеки домат изрязваме капаче, а останалата част наситняваме. Смесваме със ситно нарязаните гъби, посоляваме и задушаваме в смес от маслото и олиото.
Разбиваме яйцата с млякото, размиваме в тази смес брашното и прибавяме наситнения магданоз и настъргания на едро ренде кашкавал. Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме върху задушените домати и гъби. Прехвърляме сместа в тавичка.
Разцепваме надлъжно на две всеки сарфалад. Правим с остър нож по 3-4 напречни прореза и слагаме в тях по едно малко парченце пушени гърди и щипка настърган кашкавал.
Нареждаме сарфаладите върху зеленчуковата смес, и запичаме 10 мин в силна фурна. Гарнираме с доматените капачета и пресен магданоз
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...
Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...