Продукти: (за 5 порции)
• 400 г сарфалади
• 100 г кашкавал
• 50 г пушени гърди
• 100 г гъби
• 3 яйца
• 150 мл прясно мляко
• 30 г брашно
• 30 г краве масло
• 5 домата
• магаданоз, сол
Начин на приготвяне:
От долната част на всеки домат изрязваме капаче, а останалата част наситняваме. Смесваме със ситно нарязаните гъби, посоляваме и задушаваме в смес от маслото и олиото.
Разбиваме яйцата с млякото, размиваме в тази смес брашното и прибавяме наситнения магданоз и настъргания на едро ренде кашкавал. Подправяме със сол и черен пипер и изсипваме върху задушените домати и гъби. Прехвърляме сместа в тавичка.
Разцепваме надлъжно на две всеки сарфалад. Правим с остър нож по 3-4 напречни прореза и слагаме в тях по едно малко парченце пушени гърди и щипка настърган кашкавал.
Нареждаме сарфаладите върху зеленчуковата смес, и запичаме 10 мин в силна фурна. Гарнираме с доматените капачета и пресен магданоз
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...