Продукти: (за 4 порции)
• 7-8 картофа
• 1-2 пиперки
• 3 домата
• 400 г шунка /пушен бекон, пушени гърди/
• 1/2 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме и измиваме зеленчуците. Картофите нарязваме на резенчета, чушките - на тънки ивички, а доматите – на кръгчета.
Загряваме олиото в отворена тенджера под налягане и запържваме ситно нарязания лук и картофите. Наливаме малко вода /около 1/2к.ч./, посоляваме на вкус и поръсваме с черен пипер. Прибавяме пиперките, доматите и нарязаната на кубчета шунка.
Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 15 мин. Готовото ястие поръсваме със ситно нарязания магданоз.
Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...