Кулинарни рецепти » Задушени агнешки дреболии

 Задушени агнешки дреболии

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г агнешки дреболии
• 3 връзки зелен лук
• 1 к.ч. олио
• 3-4 домата
• 150 г обезсолено сирене
• 100 г краве масло
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода.

Нарязваме лука на ситно и задушаваме бялата част в олиото и 1 к.ч. топла вода. Прибавяме обелените и настъргани домати, зелените листа на лука, наситнения магданоз и нарязаните дреболии. Наливаме от бульона от дреболиите, колкото да покрие продуктите. Подправяме с черен пипер и сол, захлупваме и задушаваме 15 мин на умерен огън.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, сипваме във всяко гювече от настърганото сирене и разтопеното масло и печем 20 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало